ТОРТЕ У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ
3.02.2012

Скоро сви учесници Прве међународне “Тортијаде”, одржане у нишком ресторану “Монумент” у Трговачком центру „Форум“, добили су признање организатора - пехар, медаљу или захвалницу. Посетиоци ове јединствене манифестације су видели више од 40 торти од којих су неке имале облик јастука, ципеле, хамбургера, пса, клавира. На првом такмичењу у Нишу учествовали су посластичари из Црне Горе, Републике Српске, Бугарске, Македоније и Србије. Све изложене торте су, после доделе награда, поклоњене нишким установама социјалне заштите и многобројним удружењима особа са инвалидитетом у Нишу.

Председник Уније занатлија и предузетника Срећко Докић, најавио је на свечаности отварања “Тортијаде” да ће се ово нишко удружење побратимити са представницима Хуманитарне организације “Ангелчиња” из Скопља са којом је у плану заједнички хуманитарни рад у Региону.

Прву нишку “Тортијаду” 2012, коју су успешно организовали Унија занатлија и предузетника “Јужни регион Србије” и Занатска  комора Ниш, подржали су Градска општина Палилула, Градска општина Медијана, Фризерска академија “Срећко Докић” и пекара “Бранковић”.